7/02/2016

Pensioen weg ! Kwart werkenden komt straks niet eens rond

Als eerste een hartelijk welkom om daarna tijdens de opening van de vergadering met veel bombarie te vragen ’Wat komt U doen? U wilt er toch uit?’ Om daarna euforisch achterover te leunen in zijn stoel als zijnde de almachtige. 

Naar mijn mening had hij zich moeten verontschuldigen dat meer dan 50% van de Britse bevolking geen vrede heeft met zijn gevoerde beleid. En als de heer Juncker zijn ogen echt open doet en naar Europese nieuwsuitzendingen kijkt dan moet hij ondertussen weten dat de onvrede omtrent zijn beleid enorm groot is.

Natuurlijk houden veel politici hun mond vanwege de zeer goed betaalde baan, aangevuld met een uitstekend declaratiemogelijkheden

Maar als je echt van je vaderland houdt dan kun je alleen maar kritisch zijn en werken aan dat wat voor je vaderland goed is. 

In ons land staan de ouderen achter in de rij maar knok dan voor de jeugd die naar voren moet met een toekomstperspectief.


Kwart werkenden komt straks niet rond tijdens pensioen. En dat is dit Rutte Kabinet gelukt in 3 jaar tijd. 

Waanzin ten top. 60 jaar pensioen kunnen ze uitkeren zonder premie te ontvangen.
Nu het Rutte Kabinet onze pensioenen zijn overgeheveld naar de EU wil men ons voorbereiden op hetgeen gaat komen. 


Het is verschrikkelijk kil om te moeten constateren hoe het kabinet Rutte alles maar dan ook alles kapot heeft gemaakt.
Of ik nu denk aan de zorg, het waardeloze flexwerken, studeren onmogelijk heeft gemaakt, kortere WW, jeugdwerkloosheid, de 55+ ers die niet meer aan een baan komen, verhoging van de pensioenleeftijd, ziektekosten, het is allemaal afbraak en één grote puinzooi geworden. Schandalig en woedend moeten we worden. 
Zie de brandweer, een zwaarder beroep is niet te denken, zelfmoorden etc, en onregelmatige diensten! Daar doen ze gewoon nog 2 jaren bij. De gluiperd Halbe met zijn ook willen EURO knijpoogjes vindt normaal betaalde banen voor de burger (vaste dienstcontracten) niet meer van deze tijd... Het is dan ook niet vreemd, dat de goedkope wegwerparbeiders (werkslaven..., eh, gezegd, flexwerkers) geen behoorlijk pensioen meer kunnen opbouwen. 
 
Iets voor je oude dag regelen ? Wanneer goedwillende mensen dat doen, dan krijgen ze meteen te maken met een tegenwerkende Roverheid, die elk jaar belasting heft over hun spaargeld, waar al belasting over betaald is.
Met de rentestand wordt wijselijk geen rekening gehouden, want dán valt er tegenwoordig weinig meer te stelen...
De realiteit is, dat des te meer je spaart voor je oude dag, des te harder word je gestraft. Hetzelfde geldt, wanneer je te veel werkt (overwerk).  
 
 Het ergste is nog dat de 'jongeren' aldoor hebben lopen kraaien dat de ouderen 'zo rijk' waren en dat ze best iets konden inleveren.
Ze hadden niet in de gaten dat ze hun eigen toekomst, een onbezorgde oude dag, in gevaar brachten. en ziedaar, nu hebben ze niks als ze 'met pensioen' gaan. stom stom en DOM.
Een van de meest verschrikkelijke dingen is nog wel dat de FNV en andere vakbonden hebben meegewerkt met deze afbraak. 
 
Jongerius stemde in met verhoging AOW leeftijd en later hadden we het 'Sociaal Akkoord' dat de WW halveerde en flexwerk stimuleerde. dat is de vakbonden zeer kwalijk te nemen. Nu is de EU Politiek  bezig het pensioenstelsel open te breken en op te heffen. Het 'maatwerk' dat men propageert is ook buitengewoon zorgelijk. men zal in de handen vallen van verzekeraars met wie we nog steeds worstelen over woekerpolissen, en we weten ook alles van de zorgverzekeraars die grof verdienen aan de verplichte premie. dus dat ziet er heel slecht uit.  
 
Veel werkenden van nu gaan dan een financieel zorgelijke oude dag tegemoet: zeker een kwart van hen heeft na pensionering waarschijnlijk een te laag inkomen om rond te komen. Dat zeggen het Nibud en accountantskantoor PwC in een gezamenlijk rapport. Met name huurders en huiseigenaren met aflossingsvrije hypotheken lopen risico op financiële problemen na hun pensioen.
Flexwerkers bouwen veel moeilijker een stabiel pensioen op dan hun ouders in vaste dienst dat deden; wisselende werkverbanden leiden tot pensioengaten. Het merendeel van de ZZP'ers regelt überhaupt niets voor zijn oudedagsvoorziening. 
Doordat veel jongeren tegenwoordig gedwongen worden om van het ene flexibele baantje naar het andere te hoppen, stoppen ze minder geld in de pensioenpot dan de jongeren die voor hen kwamen. 
 
 www.volkskrant.nl


De jongeren zullen dus moeten leren dat zij met minder genoegen moeten nemen in een EU PROVINCIE.
Dat gaat voor velen DE grote uitdaging in hun leven worden als zij willen overleven in de nieuwe werkelijkheid van de huidige door de politiek ontwikkelde gepromote afbraak EU lidmaatschappij. 


Veel jongeren willen zo graag verandering , nou dit is dan wat ze krijgen .
Geen dure pensioen regelingen maar zelf regulatie , zoals het zich nu laat aanzien brengen ze er dus geen moer van terecht en zijn alleen maar instaat om  tegen de "ouderen" TE TRAPPEN die al 40 jaar lang braaf pensioen opgebouwd hebben om voor de oudere dag te zorgen . 


Deze generatie gaat weer meemaken wat het is om van minder rond te komen en minder uit te gaan en wellicht Niet meer op vakantie te gaan , 

de "ouderen" hebben dit al meegemaakt toen zij jong waren en die hebben zich met zuinig leven een goed oude dag voorziening opgebouwd .
  Wellicht gaan steeds meer jongeren inzien dat ze belazerd zijn. Stuffi, alleen onze politici konden nog riant studeren en er 8 jaar over doen.   zoals geschiedenisleraar Rutte
Het contract dat de meeste krijgen is flex, lekker laag loon en bijna geen pensioenopbouw. 

Na 2023 wordt de AOW leeftijd gekoppeld aan de levensverwachting.
De gemiddelde levensverwachting van de man is iets van 79.8 jaar.
Gelezen dat een aantal politici (denk daarbij vooral aan D66 en PvdA) ons maximaal 5 jaar pensioen gunnen. 


Na 2023 gaat de politiek dus de onderhandelingen in met 74 jaar.
Na overleg met allerlei maatschappelijke instituties en allerlei protesten rolt daar dan een compromis uit en dan wordt het 71 jaar (precies waar ze op hoopten). 


Ik zou zeggen: bereidt je daar maar vast op voor.  OF STAP UIT DE eu
Geen opmerkingen: