7/25/2016

Franse autoriteiten bevelen:"vernietigd de opnamen van de Niceaanval"

De Franse autoriteiten zijn van plan
om de CCTV beelden van de Nice aanval te vernietigen. Als ze erin slagen om het te vernietigen, zouden ze een cruciaal bewijsstuk van de aanval van Nice vernietigen.Een dringende juridische vordering werd verzonden naar het stedelijk toezicht centrum van Nice op woensdag juli 20. Parijs beroept zich op een verlangen om “de ongecontroleerde verspreiding van deze beelden te voorkomen.”

Paniek en uiteraard veel onbegrip voor de burgemeester van Nice. 
die op woensdag om 11 uur, de Anti-Terrorism Sub-Directorate (SDAT) verstuurde naar agenten die verantwoordelijk zijn voor videobewaking van de stad onder vermelding van de artikelen 53 en L706-24 van het Wetboek van Strafvordering en artikel R642-1 van het Wetboek van Strafrecht om de “complete registratie van “24 uur aan beelden uit zes camera’s, genoemd, genummerd, maar ook van alle scènes uit het begin van de aanslag die plaatsvond op de promenade des Anglais, in de nacht van 14 juli.

Wat de state agenten van de stedelijke toezicht centrum van Nice verblufte was 

Dat het de eerste keer is dat ze gevraagd werden om bewijsmateriaal te vernietigen, 

Het centrum van CCTV en de stad Nice kan worden vervolgd hiervoor en ook zijn de officieren belast hiermee niet bevoegd om deel te nemen aan dergelijke operaties.”

De vraag is des te verbazingwekkender omdat de SDAT werd verstuurd terwijl sinds afgelopen vrijdag de servers bezig zijn om 30.000 uur aan CCTV gerelateerde gebeurtenissen te backuppen. 
Een backup operatie die zelfs enkele dagen zal beslaan. “We weten niet of het geven van een vernietigings order, terwijl we in volledige back-up modus zijn niet het hele systeem zal compromiteren.”.


“Dit werd gedaan om de ongecontroleerde verspreiding ongecontroleerd en deze beelden te voorkomen,” is de officiële smoes - lezing Gecontacteerd door Le Figaro, bevestigde het kantoor van de openbare aanklager in Parijs de informatie en zei: 
Dit is in dit geval gedaan om de ongecontroleerde en ongecontroleerde verspreiding van deze beelden te voorkomen”

Ten aanzien van de nationale politie, wordt eraan herinnerd dat “van de duizend camera’s in Nice, 140 interessante elementen bevatten van het onderzoek. 
De politie herstelde 100% van de video’s. 
PJ en aanklagers hebben gevraagd om foto’s van deze 140 camera’s te verwijderen om misbruik van deze laatste in het belang van de waardigheid van de slachtoffers te voorkomen en om de hervatting van deze beelden door jihadistische websites op propagandistische doeleinden te voorkomen. 

 “Ten slotte heeft de kanselarij, bepaald dat de toepassing van een uitwissing” Te “wordt verklaard door het onvermogen om gedeeltelijke vernieling van deze beelden mogelijk te maken.

Afbeeldingen gedeeld door verschillende services
De dag na de tragische drama aan de Promenade des Anglais, had de politie te een eerste evaluatie gemaakt van de camera’s in direct contact met het evenement.
Dit leidde tot een eerste verslag gestuurd naar het ministerie van Binnenlandse Zaken. Vreemd genoeg, betreft het deze zelfde camera’s die worden beïnvloed door de vordering van SDAT.

In elk geval zijn deze video’s gedeeld door meerdere diensten gelijktijdig namelijk die van de politie en de nationale gendarmerie, de politie en brandweer.

(Yournewswire.com, Lefigaro.fr)Geen opmerkingen: