7/03/2016

Brexit: "Bye Bye EU. Hello World.' landen in rijen voor handelsverdragen

Dat mag echt niet van de EU het is positief nieuws, en dat de beurzen ook weer stijgen dat willen ze helemaal niet dat u dat  weet. 

Het eiland heeft zeker duizend handelsjuristen nodig, terwijl er maar veertig zijn. De EU heeft er 550
Haha, Brexit: met één klap dus direct 9960 baantjes gecreëerd, plus nog een boel trainers, managers en kantoorvolk. Zodra de Britten de artikel 50 procedure inzetten. De Brexiteers beloven fantastische vooruitgang, de Bremainers voorspellen rampen.  

Bye Bye EU. Hello World.' Het motto van de Britse Brexiteers is afgedaan als neo-koloniale grootheidswaan, maar een week na de Brexit hebben de eerste niet-Europese landen reeds interesse getoond in handelsverdragen met het Verenigd Koninkrijk. Onder meer India, Australië en Ghana strijden om de Britse gunsten.  

Zodra de Britten daadwerkelijk de EU hebben verlaten kunnen ze handelsakkoorden sluiten met niet-EU-landen, die verantwoordelijk zijn voor 84 procent van de wereldhandel.

Ook IJsland en Zwitserland verwelkomen de Britten in de Europese Vrijhandelszone, Duitsland en Nederland hopen op een goede handelsrelatie met de Britten, de Verenigde Staten praten openlijk over een handelsverdrag met de Britten, zeker nu de TTIP, het omstreden verdrag met de EU, dreigt spaak te lopen.

Nieuw-Zeeland biedt handelsjuristen aan het VK.

Komt wel goed met die Britten en dat gun ik ze van diep uit mijn hart:). PSAls je een zaak wilt beginnen moet je nu in the UK zijn.

Hier in Appingedam kan je de papierversnipperaars in the UK horen brullen: EU regulations brrrrr frfrfrfrfrfr vrrrrrrr brrrrrrrrrrrrrrr.....

Dikke vette plussen voor de Volkskrant +++ Ook De Volkskrant is goed bezig.


En het EU VOLK GAAT HET ZIEN!!!
 
Ik ben benieuwd welk doem-scenario hier nu weer tegenover wordt gesteld, maar ik vermoed dat binnenkort het Engelse koloniale verleden weer eens goed belicht gaat worden.
Want zelf gaan bepalen hoe ze gaan handelen met de overige 84% van de wereldmarkt wordt al geframed als 'neo-koloniale grootheidswaan'.

Terwijl de EU toch echt openlijk dictatoriale eigenschappen vertoont met de oproep tot 'unity of purpose and unity of action among Member States':

"Yes, our interests are indeed common European interests: the only way
to serve them is by common means. This is why we have a collective
responsibility to make our Union a stronger Union. The people of Europe
need unity of purpose among our Member States, and unity in action
across our policies. A fragile world calls for a more confident and
responsible European Union, it calls for an outward- and forward-looking
European foreign and security policy."
http://www.iss.europa.eu/uploads/media/EUGS.pdf

Hoe noemde men dat ook alweer, als een onverkozen clubje bandieten van buiten het nationale parlement, de lokale overheid eenzijdig wetten kan opleggen, zonder democratische controle of invloed van de Europese bevolking?

... "Er is geen democratische keuze mogelijk tegen verdragen van de Unie" - zegt Junkcer.

Vandaar dat hij er alles aan zal doen om de rest van het plebs de kosten van ongehoorzaamheid te tonen, desnoods ten koste van de ondergang van de rest van Europa. 

 

Geen opmerkingen: