6/27/2016

Weg met Juncker en zijn ancien unelected regime!

Zoals Pim Fortuijn zei: "de EU wordt niet door het volk gedragen"
Is er een eigenlijk een officiële manier om deze EU heren af te zetten? 
Of
zijn ze alleen vergeten er een democratisch element in te stoppen.  En dat begint ze nu op te breken.


 Aanschouw de dood van Europa voor een slappe blauwe vlag .

Het is een corrupte, op macht beluste bende faalhazen, die het volk minachten en juist de andere kant in gaan. Minder democratie, minder zeggenschap, meer EUsuperstaat. Oh wat zou Pechtold daar graag tussen willen zitten. Lekker oncontroleerbaar en aan niemand verantwoording afleggend je eigen idealen van een groot Europees rijk doordrukken ten kostte van de domme europese burger.
Zijn enige doel is om voor eeuwig in de geschiedenisboeken terecht te komen als Groot Europees Leider. En dat mag best wel wat miljoenen mensenlevens kosten volgens deze, naar zijn eigen idee, reïncarnatie van Napoleon.


Daar zitten ze, met aambeien. Bang dat  hun decadente  EU- baan in rook opgaan.
de Europese EU-vertegenwoordigers die door hun eigen landgenoten naar de stinkende crematie vuilnisbak zijn verwezen. Dit soort heeft nog nooit gehoord van de Eer aan je zelf houden. Kennen zelfs het woord eer niet.
Het zijn uitgekotste politici in eigen land, verdienen zich nu een slag in de rondte.

Het is aan de beschaafdheid van de Europeanen te danken dat ze daar nog levend en wel zitten.

Hoeveel Europees belastinggeld zit daar aan salarissen + vergoedingen? Hoeveel tekort was er in onze zorgsector?


Ze zouden kunnen weten dat ze alom gehaat en geminacht worden door de burger, maar wat de hack, ze zwemmen in het Europese belasting- EUgeld, en hebben schijt aan ons, het klootjesvolk wat de rekeningen betaald en ze bulldozeren alles onder het kopje "racisme" .... 

Het feit alleen dat deze ongekroonde volksverlakkers nu in een crisisoverleg zitten omdat ze geen "PlanABCEDEFGE etc." klaar hadden liggen, zegt al genoeg bij dit zooitje narcistische dictators. 
Hel en verdoemenis wordt de burger voorgehouden als ze de EU zouden verlaten. Ik zeg eruit en wel zo snel als mogelijk! Ik kan me niet herinneren ooit op één van deze losers gestemd te hebben. De klokt tikt....tik tak tik tak.   En deze die Nep Presidenten Timmerfrans,  Juncker, Tusk en al die andere graaidieven moeten boeten doen  en straks al het gestolene geld aan de europese burger terug betalen.

 

De Black Friday kwam er toch. Premier David Cameron is het eerste slachtoffer van de Black Friday.
Hij won dertien maanden gelden de Britse verkiezingen, maar daarbij nam hij nog een gok: een referendum, een mogelijke Brexit.

Strijd

Cameron koos voor onderhandelingen met de Europese Unie om met een aanvaardbaar pakket terug te gaan naar de Britse kiezers. Daarna vroeg hij aan de Britten om Brexit af te wijzen. Op één ding had hij niet gerekend: Boris Johnson. De ervaren Johnson koos ervoor om zich niet pas na vier jaar kandidaat te stellen voor het leiderschap van de Conservatieve Partij. Johnson koos voor nu: de Brexit moest ook de exit van premier Cameron worden. Dat is eigenlijk een Shakespeareaanse strijd.
Cicero en ook Machiavelli zouden, als ze nu leefden, geen detail willen missen van de strijd tussen Cameron en Johnson. Dat is immers de politieke strijd die niet alleen het persoonlijke leven van politici maar ook de Europese betrekkingen grondig zou wijzigen.

Johnson won, Cameron trad af. De EU verloor en de Brexit won
De schok voor alle  EU-ers, van Brexit was in alle hoofdsteden van de wereld voelbaar. Zelfs terreurbeweging Islamitische Staat (IS) heeft daarover een standpunt moeten innemen: het verval van Europa is begonnen, dus nog meer aanvallen op Berlin, Brussel en Parijs. 

Een Egyptische commentator noemde de Brexit het begin van de ‘Westerse Lente’. De meest opzienbarende reactie kwam uit Ankara. De sultan van Turkije, Recep Tayyip Erdogan zei 

"dat de Brexit door de islamofobie is veroorzaakt" Heel geestig, maar het valt wel onder de categorie van de politieke ontoerekeningsvatbaarheid.

Lakeien

De eurofielen vormen de tweede groep slachtoffers van de Brexit. De verbijstering van eurofielen verbaast me. Terwijl ze allang door de kritische commentatoren van de EU waren gewaarschuwd.
Maar dat interesseerde ze geen snars. 
De lakeien van Brussel verweten iedereen domheid en gebrek aan de feitenkennis. 
Wanneer een meerderheid in een EU-land voor het uitreden van de Europese Unie kiest, impliceert dit dat deze EU-burgers niet langer geloven in het kritische zelfreinigende vermogen van de EU-bestuurders en ook geloven ze niet meer in de fundamentele hervormbaarheid van de EU.
Dat laatste is de reden dat de een Midden-Oosterse commentator de Brexit met de Arabische Lente vergeleek. Ook ik begin langzamerhand te twijfelen aan de hervorming van binnenuit. Zouden Juncker, Timmermans en de rest kunnen hervormen? 

Nee NOOIT. Zie het gedrag van Juncker na de Brexit.

Juncker: "dan moeten Britten ook maar zo snel mogelijk weg"

Jean-Claude Juncker, voorzitter van de Europese Commissie, heeft geen zin te wachten tot het daadwerkelijke aftreden van de Britse premier David Cameron om de onderhandelingen over de Brexit te beginnen. Cameron treedt officieel in oktober af.
Daarna zal de Conservatieve Partij een opvolger benoemen.  
‘De Britten hebben gisteren besloten dat ze de Europese Unie willen verlaten, dan heeft het geen enkele zin om tot oktober te gaan wachten om erover te gaan praten,’ zei Juncker vrijdag. Hij wil onmiddellijk beginnen.


De voorzitter van de Europese Commissie, de echte president van Europa is een belichaming van alles wat mis is met de Europese Unie. Natuurlijk zijn er nog twee andere presidenten van de EU, namelijk Donald Tusk de president van de Europese Raad, en Mark Rutte de tijdelijke voorzitter van de Europese Unie.
Oh, Martin Schulz moeten we zeker niet overslaan, hij is de president van het Europees Parlement. Maar de echte president van de EU is toch Jean Claude Juncker. Hij reageerde boos en verontwaardigd op Brexit: uitreden van Groot-Brittannië moet direct beginnen, ‘het is geen vriendschappelijke scheiding maar een hechte liefdesverhouding was het ook niet.’ Laat dit tot u doordringen! Dat was de reactie van de baas van het EU-bestuur op een democratisch genomen besluit van een Europees volk die nu twee jaar de tijd heeft om rustig alles af te handelen .

Boosheid

In de preambule van het EU-verdraag staat geschreven: ‘Bevestigend hun gehechtheid aan de beginselen van vrijheid, democratie en eerbiediging van mensenrechten en de fundamentele vrijheden en van de rechtsstaat.’

Meneer Juncker en Timmermans, graag nu opletten: de Brexit heeft plaatsgevonden op basis van twee beginselen van de Unie, namelijk vrijheid en democratie. Het Britse volk heeft niet besloten om de mensenrechten, de rechtsstaat of vrede te gaan schenden.

Waar komt dan de boosheid van Juncker vandaan? Hij moet niet boos zijn op Britse kiezers, maar op zijn eigen onvermogen om samen met premier Cameron de Britten te overtuigen om in de EU te blijven. Als meneer Juncker in zijn eigen miniatuurlandje de verkiezingen had verloren, zou hij volgens de democratische traditie de tegenstanders hebben gefeliciteerd en daarna zou hij zijn aftreden aankondigen. Let op: volgens de democratische traditie. Maar Brussel weet niet wat de democratie is, Brussel weet alleen wat voor ons, de belastingbetalers ‘goed’ is.

Dronkenman

Hier nog een reactie, deze keer van Herman van Rompuy, oud-president van de Europese Raad: 

‘Dat is geen kwestie van wraak, maar wij zijn wij en zij zijn zij.’

 President Poetin werd verweten in de taal van de negentiende eeuw te spreken en te handelen. Maar Juncker en Van Rompuy spreken in de taal van het ancien regime. Dat is nog erger.

Nu de Europese Unie. Jean-Claude Juncker en zijn commissarissen, de ministers van de EU lijken op de lakeien van een despoot uit het ancien regime. Voor alle helderheid: de democratische revolutie maakte een einde aan het ancien regime.

De Europese Unie gedraagt zich als een dronkenman. De Unie moet worden hervormd om een ‘Europese Lente’ te voorkomen. De hervorming begint met het aftreden van de voltallige Europese Commissie. 
Weg met Juncker en zijn ancien regime.Afshin Ellian

Prof. mr. dr. Afshin Ellian (Teheran, 1966) is momenteel hoogleraar Encyclopedie van de rechtswetenschap en wetenschappelijk directeur van Instituut voor Metajuridica aan de rechtenfaculteit van de Universiteit Leiden.

Geen opmerkingen: