6/28/2016

Polen fluit Merkel terug - Polen wil dat de hele EU-top aftreed!Update: 28-06-2016,   Polen fluit Merkel terug -

Polen erkennt deutsch-französische Führung in der EU nicht an
 -  Der EU droht eine neue Konflikt-Linie:

Die polnische Regierungschefin Szydlo lehnt eine deutsch-französische Führung der EU ab. 

Polen werde den von Paris und Berlin anvisierten Weg einer stärkeren Integration der EU nicht mitgehen. 

-  Auch andere Osteuropäer wollen nicht mehr mitziehen. 

 Die Rufe nach einer Entmachtung der EU-Kommission werden lauter. Merkel wil dat EU-lidstaten ‘de rijen sluiten’

Waarschuwt voor verdere afbrokkeling EU


De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft dinsdag in een regeringsverklaring na het Britse referendum over brexit gewaarschuwd voor een verdere afbrokkeling van de EU. Ze riep de lidstaten op de rijen te sluiten.
“Het is belangrijk om nu naar voren te kijken en er alles aan te doen de juiste conclusies te trekken en aansluitend alle noodzakelijke beslissingen te nemen”, aldus Merkel. 
Elk voorstel om de EU uit deze crisis te halen is welkom, zei de bondskanselier. “Elk voorstel daarentegen dat de wil om er uit te stappen zal versterken, heeft echter onvoorziene gevolgen. En zou Europa verder verdelen.”

Merkel zei zich daar tegen te zullen verzetten. “Ik zie goede mogelijkheden dat dit ons zal lukken.  WIR SCHAFFEN ES!!!27-06-2016,

 Ook Tusk draagt persoonlijke verantwoordelijkheid voor brexit en moet weg'
Polen wil dat het zwaartepunt van de macht in Europa van de Europese Commissie wordt verplaatst naar de regeringsleiders in de Europese Raad. Een deel van de leiding van de EU moet ook aftreden. 


Dat heeft de Poolse minister van Buitenlandse Zaken Witold Waszczykowski maandag gezegd na een vergadering met zijn ambtgenoten van negen andere staten in Warschau. 

De bijeenkomst van de ministers uit Polen, Groot-Brittannië, Oostenrijk, Bulgarije, Roemenië, Griekenland, Hongarije, Slovenië, Spanje en Slowakije stond in het teken van het neen van de Britten tegen de EU. In de vergadering werden ,,tamelijk radicale voorstellen” geuit, zei Waszczykowski.
De leider van de conservatieve Poolse regeringspartij Recht en Rechtvaardigheid, Jaroslaw Kaczynski, verlangde eveneens personele consequenties, met name voor de uit Polen afkomstige EU-raadsvoorzitter Donald Tusk. De vroegere Poolse premier, met wie Kaczysnki al langer overhoop ligt, “draagt de persoonlijke verantwoordelijkheid voor de brexit en moet uit de Europese politiek verdwijnen, maar dat geldt ook voor de hele EU-commissie in haar huidige samenstelling”.


 

Geen opmerkingen: