6/28/2016

Merkel abgelehnt:- NL Vecht nu voor plek aan machtigste tafel ter wereld

Vechten voor plek aan machtigste tafel ter wereld.  
Het was erop of eronder. 
 
Na een miljoenen kostende lobby van meer dan tien jaar probeert Nederland een zetel te bemachtigen in de VN-Veiligheidsraad. In New York nemen we het op tegen Italië en Zweden.
 Een vliegreis naar de Marshalleilanden, usb-sticks met plaatjes van molens en tulpen, boeken over kunstenaar Escher en oranje paraplu's. 
De campagnekas was gespekt met 4,7 miljoen euro  en zeker tien ambassadeurs werden teruggeroepen van pensioen om met hun charmes stemmen te winnen.

Nederland deed er alles aan: om te zorgen dat een Nederlandse diplomaat straks op een stoel aan de machtigste tafel te wereld mag meepraten ( zitten) over brandhaarden wereldwijd.
En dat mocht natuurlijk best wat kosten!!
 
 
 
 
De  eerste koppen rollen
Bundeskanzlerin Angela Merkel mit Nato-Generalsekretär Jens Stoltenberg am 02.06.2016 im Bundeskanzleramt in Berlin. (Foto: dpa)
Bundeskanzlerin Angela Merkel mit Nato-Generalsekretär Jens Stoltenberg am 02.06.2016 im Bundeskanzleramt in Berlin. (Foto: dpa)
 
 
Niederlage für Merkel: Nato lehnt deutschen Kandidaten für Spitzen-Posten ab

Angela Merkel hat in der Nato eine Niederlage erlitten. Statt des von ihr vorgeschlagenen deutschen Kandidaten hat die Militär-Allianz eine amerikanische Russland-Expertin ernannt.


Geen opmerkingen: