6/22/2016

"Freude, schöner Götterfunken" EU-ambtenaren op rand van wanhoop LOLPrachtig om te lezen op de tonen van het gestolen vijfde deel van de 3de symfonie van Schumann, een lichtvoetig en hoopvol stukje muziek van lang voor de EU. De EU-ambtenaren vragen zich nog steeds af hoe zulk een cultureel hoogtepunt kon worden bereikt zonder hun regulering.  

Maar wel massaal royale salarissen blijven aftikken voor volslagen nutteloos werk. Ga zo door ambtenaren van de EU, des te eerder stort dat kaartenhuis in elkaar en mogen jullie weer meedoen aan de echte wereld.
En de Burgers geven straks gratis aan alle EU technocraten 6 meter touw!!

Genieten: EU-ambtenaren op rand van wanhoop

springjijfokker.jpg 

Het ooit zo ongenaakbare Europese Project zit in zwaar weer. 

Er zitten scheuren in de bureaucratie, de geloofwaardigheid verdampt, de daadkracht smelt en het vertrouwen rammelt. 

In sommige Europese lidstaten, zoals Polen en Hongarije, zijn de regeringen openlijk afkerig van de Brusselse bazigheid. 

En in landen waar regeringen zich slaafser opstellen naar Brussel, zoals Nederlandje, begint juist het volk zich meer, meer, meer tegen de waanzin van de EU te keren. 

Open grenzen, eurocrises, de transferunie, verzuipende zuidlanden, oorloghitsers aan de oostgrenzen, ongekozen overlords en hun eeuwig galmende holle verwijten dat kritiek op al dit EU-gepruts 'nationalisme', 'eurofoboie' of 'populisme' is: steeds meer verstandige Europeanen zijn het beu om gepiepeld te worden door een antidemocratisch instituut. En eindelijk, eindelijk beginnen ze in Brussel zelf ook door te krijgen dat ze zich kapotbijten op irrationele idealen. Vandaag komt de Volkskrant met een vrolijk verhaal over EU-ambtenaren en -diplomaten die politiek levensmoe zijn geworden. 


Hun pessimisme is een feest om te lezen. Pro-tip: speel een melig muziekje - Ode to Joy of zo - voordat je in schaterquotes duikt als "De EU is een bron van stilstand aan het worden",

"Geobsedeerd door het idee van constante en directe (Europese) integratie, hadden we niet door dat de gewone mensen, de burgers van Europa, ons euro-enthousiasme niet delen" !

en "Excuses voor het taalgebruik, maar Europa zit in de stront als nooit eerder." das Smullen!
Geen opmerkingen: