6/22/2016

EU gaat de history in als de meest autoritaire, idiote regeringsvorm aller tijden

Varoufakis: 'Er is geen democratisch deficit in de EU - er is gewoon geen democratie

Toen economieprofessor Gianis Varoufakis begin 2015 Grieks minister van Financiën werd, jaagde zijn onconventionele stijl schokgolven doorheen de Europese instituties.  
Na nauwelijks zes maanden werd hij weer bedankt voor bewezen diensten. 

Vandaag staat hij mee aan het hoofd van een nieuwe Europese beweging, en klinkt hij strijdlustiger dan ooit. 'EU gedraagt zich als een klein kind dat een stuk speelgoed heeft kapotgemaakt en de brokken onder de mat probeert te vegen.'
 
Er kruipt een slang door de catacomben van Bozar. Vervaarlijk slingerend tussen de steunpilaren van het Brusselse cultuurhuis staat een lange rij wachtenden geduldig aan te schuiven. Er wordt gemompeld in zowat alle talen die het Europees continent rijk is. En de rij blift aangroeien "Excuses voor mijn taalgebruik, maar maar Europa (de Europese UNIE) zit in de stront als nooit eerder’, aldus een EU-ambtenaar in de Volkskrant.  

De ochtendkrant belde met verschillende topambtenaren, ministers, diplomaten en ambassadeurs en kwam tot de conclusie dat Brussel het even niet meer ziet zitten. ‘De boel is vastgelopen’, weet een ambtenaar, ‘zaken die goed gaan, moet je met een lampje zoeken’, stelt een ander. De EU sleept zich van crisis naar crisis. ‘De twintigers van nu weten niet beter dan dat er crisis is’, aldus een diplomaat. ‘Het is Code Oranje voor de EU.’

Het belangrijkste probleem is volgens de geïnterviewden (allen anoniem) dat de lidstaten op de rem staan. Een EU-ambtenaar: ‘De bereidheid bij de lidstaten om tot een compromis te komen is minimaal. Het is ieder voor zich, niemand voor de EU. De ambitie spoelt weg’. Brexit of niet, Brussel verkeert sowieso in een depressie.

De regeringsleiders hebben vrijwel allemaal te maken met een roerige politieke situatie thuis. 

Alleen in Hongarije en Polen is het stabiel, landen met een eurosceptische regering. De rest rommelt: 

in Duitsland groeit de anti-EU-partij AfD; Frankrijk staat door stakingen en hervormingen op zijn kop en daarvan profiteert het anti-Europese Front National; Spanje verkeert in een politieke crisis; in Italië groeien de populisten als kool. En ook in Nederland, Oostenrijk, Denemarken, Finland, Zweden, Griekenland, Tsjechië, Slowakije keren zich steeds meer mensen tegen de EU.

Ook de in Brussel almachtige christendemocraten zien het niet meer zitten. In mei vierden ze het verjaardagsfeestje (40) van de christendemocratisch Europese Volkspartij (EVP). 

Fractieleider in het Europese parlement Manfred Weber sprak weinig opbeurend: ‘Wij zitten in de verdediging. Maar zij die aan de winnende hand zijn bieden geen oplossing’. 

Kanselier Angela Merkel leek eveneens haar schouders te laten hangen met de slotwoorden: ‘Het is zo makkelijk iets kapot te maken waaraan zo lang en hard is gewerkt’.  ..(????)
 
Maar ondanks de malaise-stemming, zien sommigen toch nog kansen (om hun eigen salaris te kunnen behouden !!!)

 Minister van Financiën en eurogroepvoorzitter Jeroen Dijsselbloem zegt dat er ‘heel veel mensen’ in Brussel ‘hele grote plannen’ met Europa hebben zodra er een Brexit komt. 

Politici in het Europarlement en in lidstaten als Frankrijk en Italië willen na een Brexit doorpakken. Ze zijn dan eindelijk van die dwarse Britten af.

De 27 overgebleven lidstaten zouden een defensie-unie en veiligheidsunie moeten creëren. 
Ook pleiten ze voor een Europese minister van Financiën, voor de eurozone. 
Dijsselbloem moet er niet aan denken: ‘Het slechtse antwoord op de Brexit is méér Europa’.

De Poolse EU-president Donald Tusk sprak ook op het eerder genoemde EVP-feestje. 
Hij wees alle dromers van méér Europa terecht. 

Daar begon alle ellende juist mee, zei hij. ‘We hadden niet door dat de gewone mensen, de burgers van Europa, ons euro-enthousiasme niet delen.’ 

Volgens Tusk liepen inmiddels grote groepen over naar de eurosceptische kant. ‘Nu het spook van ineenstorting de EU opjaagt, lijkt méér Europa mij niet het goede antwoord. We moeten de urgentie van dit historische moment tot ons laten doordringen’.


(Bron: de Volkskrant)

Massale werkeloosheid, armoede, grenzen niet kunnen beveiligen. Wel met hun organisatie NAVO binnen een paar maandjes, zonder verliezen, complete legers verslaan en vrolijk een AL beginnen. Een puur satanische instelling de EU. Aangestuurd door de financiële maffia die gevangen hoort te zitten.
 
De EU politici hebben alle kansen gehad, en meer, om iets moois van de EU te maken. En zij hebben het aan alle kanten laten afweten. Het EU project is een groot fiasco geworden. De belangenbehartiging van grootbedrijven en grootgeldbezitters heeft menig EU politicus en lobbyist geen windeieren gelegd. Hun hebzucht, drang naar corruptie, decadentie en gelegaliseerd neoliberaal crimineel gedrag heeft de EU politicus hoofdzakelijk gedreven. Dit is de hoofdoorzaak van de ondergang van de EU.


Ook nu dat bijna elke EU politicus beseft grotesk gefaald te hebben pleiten de meesten voor juist meer van hetzelfde, meer EU, meer integratie. Veel EU politici hebben juist “grote plannen met Europa”, aldus topneolineraal Dijsselbloem van de PvdA. Dit geeft alleen maar aan hoe men de realiteit niet onder ogen wil en kan zien.
 

 Men blijft de macht van het volk en de kracht van democratie ontkennen om dat het zo lekker veel geld en macht oplevert. Ook al heeft men door dat het volk zich en masse tegen hen aan het keren is.
Merkel zegt ‘Het is zo makkelijk iets kapot te maken waaraan zo lang en hard is gewerkt’. Alleen beseft zij met haar dictatoriale gedrag niet dat zij zelf met het kringetje marionetten daar zelf aan schuldig zijn. 

Zij hebben de EU zo ver gekregen als het nu is de rand van de afgrond. Tusk krabbelt nu terug maar mag het eigenlijk niet in zijn positie. 
En Juncker? Je mag dronken niet je auto besturen maar je mag dronken de EU leiden, over EUROPA willen beslissen..


Een Brexit, alhoewel het de ondergang van de EU kan versnellen, is eigenlijk niet zo belangrijk meer.  

Dat EU politici nu eindelijk door beginnen te krijgen dat de mensen zich tegen de EU aan het keren zijn en dit publiekelijk durven uit te spreken is des te beter.
Ook al beseffen veel EU politici dat het spel uit is, willen ze de EU baan en salaris niet uit zichzelf makkelijk opheffen. Integendeel, het zal in haar doodstrijd proberen de integratie van lidstaten met brute kracht te forceren. 


Het is een kat in het nauw. 
Hierdoor zullen nog veel slachtoffers onder de burgerbevolking vallen.
Te triest voor woorden.
– 

Geen opmerkingen: