10/17/2015

Olifant komt trots baby laten zien aan mensen die haar leven hebben gered

Olifanten hebben een uitstékend geheugen,dat blijkt weer.Wat kan een dier de mens veel geven als je die foto,s ziet.

In 2002 werd ze gered door rangers in Kenia. 
 Gisteren kwam olifant Wendy trots haar baby laten zien aan de mensen die haar zo veel jaren geleden het leven redden. 

Een wondermooi moment voor de rangers. 
Toen stropers haar moeder hadden gedood in 2002, was Wendy amper enkele dagen oud en al een wees. 

Rangers van het David Sheldrick Wildlife Trust (DSWT) ontfermden zich over haar. De kans dat de olifantenbaby het ging halen, was nochtans klein maar dat weerhield de dierenbeschermers er niet van om het toch te proberen.

Een mirakel geschiedde.
 

Wendy overleefde dankzij de uitstekende expertise en de goede zorgen van de rangers. Ze groeide uit tot een prachtige volwassen olifant.  We spoelen vooruit naar afgelopen dinsdag. 
Wendy die al jaren samenleeft met een groep olifanten in het Tsavo National Park, is nu zelf mama geworden. 
Enkele uren na de geboorte al kwam Wendy met haar baby naar het opvangcentrum om trots haar spruit te tonen. Ontroerd door dat prachtige moment voelen de rangers zich nu als trotse familieleden die een petekindje mogen verwelkomen.


 

"Het dochtertje van Wendy geeft ons hoop voor het voortbestaan van de soort", verklaarde een ranger aan The Dodo. 

"We zullen ons blijven inzetten om dit prille gezin uit de handen van stropers te houden." 

Stropers schieten gifpijlen in olifanten, radeloze dieren zoeken hulp bij mensen.

Vorige maand werden drie wilde olifanten aangevallen door stropers in Kenia. Met gifpijlen in hun lichaam strompelden de dieren door de Afrikaanse savanne naar de enige plek waarvan ze wisten dat ze hulp gingen krijgen: het opvangcentrum van het David Sheldrick Wildlife Trust (DSWT).
Ook al waren de olifanten zelf nooit opgevangen geweest in het centrum, ze kenden olifantenweesjes die er waren verzorgd en weer vrijgelaten. Hierdoor wisten de dieren duidelijk dat deze mensen het wel goed meenden met hen in tegenstelling tot de stropers.

De rangers van het DSWT zagen onmiddellijk wat er aan de hand was, maakten de wonden schoon met water, smeerden er zalf op en gaven de kolossen antibiotica. De olifanten stellen het nu weer goed.

Het is dus volgens de dierenbeschermers niet gek dat de dieren nadat ze waren aangevallen door mensen opnieuw hulp zochten bij (andere) mensen. Olifanten hebben namelijk een heel goed geheugen en kunnen zich uitstekend oriënteren. Het lijkt aannemelijk dat olifantenwezen die in het opvangcentrum werden verzorgd aan hun soortgenoten hebben laten weten dat het een veilige plek is. 

Geen opmerkingen: