10/15/2015

Asielzoekers starten rechtszaak tegen Berlijn

In de aanloop naar de stemming over een nieuwe, verstrengde wetgeving inzake het huidige asielbeleid in haar land, heeft de USA- Duitse kanselier Merkel donderdag in een toespraak voor de Bundestag de huidige migratiecrisis een 'historische uitdaging voor Europa' genoemd en gezegd dat 'meer nodig is' om de crisis op te lossen. 

Merkel zei dat ze later op de dag tijdens de Europese top in Brussel 'al haar gewicht in de schaal zou leggen en campagne zou voeren voor een plan-Europese aanpak.'
Maar Merkels USA enthousiasme werd in het debat dat op haar toespraak volgde alvast teruggefloten door voormalig minister van Binnenlandse Zaken Hans-Peter Friedrich (CSU). 

Die zei dat 'andere lidstaten ook hun geschiedenis en identiteit hebben en dat Duitsland niemand moraallessen te geven heeft...'

Merkel ligt ook onder vuur voor haar plannen om transitzones in de nabijheid van de Duitse landsgrenzen op te richten, waar asielzoekers zouden worden verzameld en vastgehouden tot hun asielaanvraag verwerkt is. 
De bedoeling is om mensen zonder papieren en mensen die uit zogenaamde veilige landen komen onmiddellijk te kunnen terugsturen.

De oppositie, maar ook vice-kanselier Sigmar Gabriel schoten het plan onmiddellijk af
De oppositie sprak van 'concentratiekampen en gevangenissen vergelijkbaar met die in de naziperiode,' terwijl Gabriel zei dat zulke transitzones 'het perfecte recept zijn voor omstandigheden zoals we die in Duitsland niet wensen.'


De regering van de Duitse Freistaat Beieren heeft er ondertussen mee gedreigd een rechtszaak te beginnen tegen de centrale regering indien niet snel maatregelen worden genomen om de vluchtelingenstroom in te perken.


Ook zo'n 20 Syrische vluchtelingen zijn al een rechtszaak gestart tegen de BRD /USA - regering van de deelstaat Berlijn omdat ze na een week wachten nog steeds niet geregistreerd zijn en geen toegang krijgen tot logies en andere voordelen.Geen opmerkingen: